top of page

«Φόνισσα»: Κινηματογραφική μεταφορά για το μυθιστόρημα του Παπαδιαμάντη – Το τρέιλερ και η αφίσα

kathimerini.gr

19.06.2023

Η ταινία της Εύας Νάθενα, με πρωταγωνίστριες τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2023.

Το διαχρονικό και σημαντικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Φόνισσα», μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη.

Η κλασική ιστορία της Χαδούλας, με φόντο μια τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, μεταφέρεται στο παρόν επιχειρώντας να φέρει στο φως, αλλά και να γιατρέψει, το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Νάθενα αποτελεί μια κινηματογραφική προσέγγιση πάνω στην τραγική ηρωίδα, τη «Φόνισσα». Πρωταγωνίστριες είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Μαρία Πρωτόπαππα. Οι δυο τους πλαισιώνονται από τους Ελενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Νίκη Παπανδρέου, Χρήστο Στέργιογλου, Στάθη Σταμουλακάτο και Δημήτρη Ημελλο.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2023, από την Tanweer. Το teaser τρέιλερ και η αφίσα μόλις κυκλοφόρησαν.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνης
Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
Σκηνοθεσία – Production Design – Koστούμια: Εύα Νάθενα
Σενάριο: Κατερίνα Μπέη
Concept Development- Script Editor: Εύα Νάθενα
Historical & Scientific consultant: Μαρία Τουγιανίδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης
Κάστινγκ: Σωτηρία Μαρίνη, Άκης Γουρζουλίδης
Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Hair Stylist: Χρόνης Τζήμος
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Παραγωγοί: Διονύσης Σαμιώτης, Κώστας Λαμπρόπουλος
Παραγωγή: Tanweer Productions σε συμπαραγωγή με τη View Master Films
Συμπαραγωγός: COSMOTE TV
Διανομή: Tanweer Alliances

https://www.kathimerini.gr/culture/cinema/562478482/fonissa-kinimatografiki-metafora-gia-to-mythistorima-toy-papadiamanti-to-treiler-kai-i-afisa/

ΦΟΝΙΣΣΑ | TEASER TRAILER
https://youtu.be/i8KtNviHXXc

bottom of page