top of page

Ο Ορφέας Περετζής μιλά στο Flix για τη «Ριβιέρα» κι όσα χάνονται και κερδίζονται μαζί της

Λήδα Γαλανού | flix.gr

01.12.2022

Με συμμετοχή στα Works in Progress του Les Arcs, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του σκηνοθέτη ταξιδεύει, μ' ένα φοίνικα και πολλές αναμνήσεις.

Μίλησέ μας για την επιλογή των συνεργατών σου: από την μια πλευρά των πρωταγωνιστών σου, από την άλλη κάποιων καθοριστικών συνεργατών, όπως τον παραγωγό σου Κωνσταντίνο Βασίλαρο, τον Γιώργο Βαλσαμή στη φωτογραφία, ό,τι και για όποιους εσύ θέλεις να μοιραστείς.

Ο παραγωγός και σταθερός συνεργάτης Κωνσταντίνος Βασίλαρος παρακολουθεί το project από την αρχή. Είναι ένα σημείο αναφοράς. Συζητούσαμε το σενάριο σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξής του. Είναι ένας παραγωγός που στηρίζει την ταινία μέχρι τέλους και μαζί με τη διευθύντρια παραγωγής Νίκη Σαλιαγκοπούλου έφτιαξαν μια δυνατή ομάδα και δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα. Με τον Γιώργο Βαλσαμή συνεργάζομαι πρώτη φορά. Η ματιά του έχει μια διεθνή αισθητική που πάντα επιθυμούσα για την ταινία.

Θα ήθελα να αναφέρω και την πρωταγωνίστριά μας, Εύα Σαμιώτη, που δούλεψε πολύ σκληρά για την ταινία και μου έδινε και εμένα έμπνευση και δύναμη με την προσήλωσή της, το ταλέντο της και το θάρρος της να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες με στωικότητα και αστείρευτο κέφι. Η διαδικασία του κάστινγκ ήταν χρονοβόρα και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή του Ακη Γουρζουλίδη και της Σωτηρίας Μαρίνη.

bottom of page